ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școala este gratuită și nu prea, în România

Publicat: luni, 13 Septembrie 2021 , ora 16.26

Învățământul în România este gratuit și nu prea, este concluzia unui brașovean care și-a însoțit astăzi copiii până la poarta școlii. Numai pentru rechizite au fost cheltuiți din bugetul familiei peste 250 de lei pentru fiecare copil.

Copiii aflați în primul lor an de școală au primit gratuit ghiozdane, cu câteva rechizite de bază, achiziționate cu bani de la bugetul local. Ceilalți se bazează pe părinți.

Cât au cheltuit mulți părinți pentru ca elevul să se prezinte "cum trebuie" în prima zi de școală aflați din primul fișier audio atașat.

Astăzi, toate cele 390 de școli din județul Brașov și-au deschis porțile și au fost organizate festivități cu careuri restrânse și cu părinții lăsați să asiste de după gard. Școala a început cu prezența fizică a elevilor, însă este urmărită evoluția în context pandemic în fiecare localitate. Potrivit ordinului semnat de miniștrii Sănătății și Educației, cu incidență Covid-19 de peste 6 la mie, școala trece în scenariul roșu, respectiv la cursurile online.

Nici părinții, nici copiii nu sunt foarte încântați la ideea de a face școala online, astfel că se străduiesc să respecte regulile pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

Ce spun părinții și copiii despre sistemul de învățare online aflați din al doilea fișier audio

Anul școlar 2021-2022 are 34 de săptămâni și este împărțit în două semestre. Vacanța de iarnă este și vacanța intersemestrială, de 14 săptămâni, în timp ce al doilea semestru începe în 10 ianuarie și are 20 de săptămâni. Și anul acesta se înscrie în topul anilor școlari cu cele mai puține zile de școală.

Camelia Vlad