ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea vrea produse eco pentru „Cornul și laptele”, dar are mai puțin de 2 săptămâni pentru stabilirea câștigătorului licitației

Publicat: joi, 2 Septembrie 2021 , ora 19.15
Sursa foto: radioresita.ro
Sursa foto: radioresita.ro

Produse eco, de la producători locali și de calitate. Asta vrea municipalitatea pentru programul „Cornul și laptele”, acordat preșcolarilor și elevilor din Municipiul Brașov.


Deja, caietul de sarcini pentru licitație pentru alegerea furnizorilor a fost încărcat în SICAP și așteaptă validarea pentru publicare. Însă, școala începe în 13 septembrie și cum există termene după lansarea licitației, este puțin probabil că acestea vor fi primite de elevi din prima săptămână de școală.


Este primul an în care acest program se desfășoară sub tutela Primăriei municipiului Brașov. Criteriile de atribuire prevăd ca minim 10% dintre produse să fie eco, iar acestea să provină de la producători locali, cooperative sau asociații. Un alt aspect demn de menționat în ceea ce privește acest caiet de sarcini este că, pentru prima oară, ponderea în alegerea furnizorului este reprezentată și de către calitatea produselor, nu doar de prețul cel mai mic”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.


În caietul de sarcini pentru achiziția produselor lactate se arată că nu vor fi acceptate oferte care implică mai mult de 2 operatori economici pe lanțul de aprovizionare.


Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial vor primi corn, lapte UHT și mere, de 2 ori pe săptămână, biscuiți uscați, trei zile pe săptămână, iaurt (o dată pe săptămână).

Adina Chirvasă