ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

HoReCa și cetățenii brașoveni, la discuții despre probleme de mediu în domeniul turismului, pe 9 septembrie

Publicat: vineri, 27 August 2021 , ora 15.57
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov îi invită pe reprezentanții HoReCa din Brașov să se înscrie la discuțiile care vor avea loc în 9 septembrie, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, pe problemele de mediu cu care ne confruntăm în domeniul turismului.


La discuții vor putea fi prezente fizic 30 de persoane, dar celelalte vor putea propune online alte teme de discuție.

„Ne dorim să stăm de vorbă cu cetățenii brașoveni. Vrem să aflăm care sunt problemele pe care le sesizează în raport cu calitatea aerului și ce soluții propun. De exemplu, dacă cetățenii văd ca problemă traficul, iar ca soluție extinderea zonelor pietonale, este important ca în aceste dezbateri să identifice singuri măsuri de tipul interzicerii traficului auto, sprijinirii transportului public sau creșterii tarifelor de parcare în anumite zone”, a explicat specialistul în comunicare al agenției, Leea Mihăilă.


În urma acestor consultări, Agenția va înainta municipalității un raport privind problemele identificate și soluțiile propuse.


Dacă anumite măsuri vor putea fi puse în aplicare de administrația locală și ar conduce la reducerea emisiilor de CO2, acestea vor fi incluse în Planul de Acțiuni pentru Climă și Energie Durabilă al Municipiului Brașov.


Acest plan reprezintă documentul strategic pe care Agenția îl elaborează pentru perioada 2020-2030.

Sorin Țârcă