ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima platformă din țară dedicată voluntariatului, la Brașov

Publicat: joi, 26 August 2021 , ora 18.37
Sursa foto: brasovcity.ro
Sursa foto: brasovcity.ro
Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Brașov au lansat prima platformă digitală din țară dedicată voluntariatului.


Platforma își propune încurajarea și promovarea voluntariatului la nivelul Zonei Metropolitane, indiferent de vârstă, pregătire, experiență și statut social, precum și digitalizarea activității de voluntariat.


Voluntarbv.ro este locul care aduce laolaltă energia pe care comunitatea o are de oferit cu organizațiile care au nevoie de voluntari, cu ONG urile care, la rândul, lor pot să se înscrie și să identifice voluntari pe această platformă”, a spus viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu.

Ideea a pornit, în februarie 2020, de la Agenția Metropolitană Brașov, care și-a propus să le ușureze misiunea celor care doresc să devină voluntari sau să participe la diverse evenimente și proiecte.


Această idee mi-a venit făcând foarte multe voluntariate, am fost recrutat și eu, la rândul meu, pentru că mi s-a văzut munca voluntară. În cadrul Agenției Metropolitane noi am dezvoltat un proiect în care vor fi centralizate toate evenimentele de voluntariat din Brașov”, a spus managerul proiectului, Ionuț David.

Lansată de mai puțin de o săptămână, platforma a fost deja accesată de aproape 500 de persoane, care își dorescă să activeze ca voluntari.




Sorin Țârcă