ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Percheziții de amploare în Vama Veche, Brașov, București și Sibiu, la persoane bănuite de înșelăciune

Publicat: miercuri, 25 August 2021 , ora 12.54
Sursa foto: arhivă / radiocluj.ro
Sursa foto: arhivă / radiocluj.ro
Șapte mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare, azi, în Vama Veche, Brașov, București și Sibiu, la persoane bănuite de înșelăciune.


În urma cercetărilor, a reieșit că, în perioada 2020-2021, un bărbat de 31 de ani din Brașov și o femeie de 42 de ani din București ar fi indus în eroare patru persoane care dețineau imobile în județul Constanța. Aceștia au încheiat contracte de închiriere în numele unei societăți comerciale din Brașov, fără a achita contravaloarea chiriei convenite și a utilităților.


Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este de 66.000 de euro și 16.000 de lei, contravaloarea facturilor pentru utilități, potrivit unui comunicat de presă remis de IPJ Constanța.


În plus, în aceeași perioadă, cei doi ar fi indus în eroare 13 persoane, de la care ar fi încasat sume de bani cu titlu de avans, în vederea închirierii unor camere în scop turistic, fără ca aceștia să fi deținut în folosință imobilele respective. Prejudiciul creat persoanelor înșelate este de 13.000 de lei.


La perchezițiile de la Vama Veche, oamenii legii au descoperit, într-o cameră închiriată de un tânăr de 17 ani, 10 grame de substanță vegetativă de culoare verde olive. Au mai fost găsite 5 grame de substanță cristalină, 3 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, un cântar de mare precizie, precum și alte obiecte și accesorii folosite la consumul de substanțe halucinogene.

Sorin Țârcă