ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

ÎNCĂ ÎN ȘANTIER. Primele zboruri de pe Aeroportul Internațional Brașov, probabil în a doua parte a anului 2022

Publicat: sâmbătă, 21 August 2021 , ora 9.49
foto: Adrian Veștea / facebook
foto: Adrian Veștea / facebook

Lucrările la aeroportul Internațional sunt în plină desfășurare, iar speranțele sunt ca acestea să fie încheiate până la finele acestui an.

La această oră, pe amplasamentul de la Ghimbav se lucrează la construirea a 11 componente de infrastructură: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea și drumul de acces de la terminal la DJ 103 C, drumurile tehnologice interioare și rețelele interioare din cadrul Aeroportului, drumul tehnologic perimetral și a acceselor la echipamentele de radionavigație, împrejmuirile, devierea canalului Beselcin și montarea sistemului de protecție perimetrală.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, ne-a declarat: "Ultimele două contracte care duc la finalizarea aeroportului de la Brașov sunt în plină desfășurare. Practic avem 7 obiecte din Masterplan pe un contract, alte 4 pe un alt contract. De asemenea, sistemul de televiziune din interiorul aeroportului este și acesta pe un alt contract în derulare. Sperăm să le finalizăm în cursul acestui an".

Când vor putea decola primele avioane de la Brașov ne spune tot Adrian Veștea: "Este posibil ca anul viitor, în urma procedurilor pe care le desfășurăm, să instalăm și echipamentele de radionavigație, urmând ca în partea a doua a anului viitor să avem primele zboruri, dacă nu vor fi contestații la aceste echipamente și dacă vom avea persoanele angajate din partea instituțiilor care își vor desfășura activitatea în interiorul aeroportului, atât pe controlul de trafic aerian, cât și reprezentanți de la celelalte instituții care vor asigura buna funcționare a aeroportului".

După ce se vor încheia fazele de terasament, hidroizolație și fundații, în circa două săptămâni, constructorii vor crește ritmul lucrărilor și vor deschide mai multe fronturi de lucru, a adăugat șeful administrației județene.

Camelia Vlad