ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Fraudă la BAC. Subiecte „scăpate” pe rețelele de socializare chiar în timpul examenului. VIDEO

Publicat: miercuri, 18 August 2021 , ora 15.34

O fotografie apărută pe rețelele sociale este dovada fraudei la examenul de Bacalaurat care se desfășoară în aceste zile. Unul dintre candidații care susținea proba la Anatomie la Liceul Silvic din Brașov a decis să posteze o fotografie cu subiectul care i-a picat. În scurt timp a fost depistat și eliminat din examen.

Declarație a purtătorului de cuvânt al Inspectortatului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, în atașamentul video.

Pentru că a fost vorba despre o tentativă de fraudă, a fost solicitat ajutorul polițiștilor de la secția de siguranță școlară din cadrul IPJ Brașov. Ancheta se află în desfășurare.

Cu privire la această speță, din partea IPJ Brașov am primit următoarea informare:

"Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat cu privire la faptul că în mediul online, pe un site de socializare, ar fi fost postate două fotografii conținând subiectele la disciplina Anatomie din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, fotografii ce ar fi fost realizate în timpul examenului. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legala la finalizarea anchetei".

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sorin Țârcă, Camelia Vlad