ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centrul de recuperare din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice ar putea funcționa din nou

Publicat: miercuri, 18 August 2021 , ora 9.51
foto: Primăria Brașov
foto: Primăria Brașov

Primăria Brașov anunță că ar putea redeschide centrul de recuperare din incinta căminului pentru persoane vârstnice situat în cartierul Noua. Asta doar dacă proiectul de hotărâre privind înființarea unității medicale va fi aprobat în ședința de plen a Consiliului Local de joi.

Centrul va fi organizat ca structură fără personalitate juridică, în subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov și va funcționa la demisol, în clădirea Căminului pentru bătrâni de pe strada Gladiolelor.

"În ședința de consiliu de joi, 19 august, vom supune votului proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului de Recuperare de la Noua. În cadrul acestui centru se vor oferi servicii de fizioterapie, hidroterapie, kinetoterapie și recuperare medicală pentru un număr de, sperăm, până la 100 de beneficiari pe zi. Prin înființarea Direcției de Sănătate și Asistență Medicală în cadrul Direcției de Asistență Socială, Primăria va putea să opereze acest centru și, prin hotărârea de consiliu de joi, 19 august, se creează premisele ca acest centru să intre în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce este o premieră pentru orașul nostru. Important de menționat este că centrul va funcționa și vor avea acces la el toți brașovenii care vor avea nevoie de aceste servicii, astfel că nu va mai fi doar pentru persoanele cu dizabilități sau pentru beneficiarii de asistență socială. Proiectul de hotărâre privind înființarea Centrului de recuperare este primul pas dintr-o serie de pași procedurali pentru a putea funcționa. Vom avea nevoie să obținem avizele de la Direcția de Sănătate Publică, autorizația de la Ministerul Sănătății, apoi etapa de contractare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, toată această perioadă putând să se întindă până la câteva luni. Sperăm ca durata să fie cât mai scurtă, astfel încât brașovenii să poată beneficia cât mai curând de serviciile pe care le vom oferi", a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Accesul la centrul de recuperare va fi permis tuturor brașovenilor care vor avea nevoie de aceste servicii, astfel că nu va mai fi doar pentru persoanele cu dizabilități sau pentru beneficiarii de asistență socială. Spațiul, cu o suprafață de aproape 1.600 de metri pătrați, este dotat cu aparatură perfomantă, de ultimă generație.

Radio România Brașov FM