ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Serviciile de spitalizare pentru cazurile acute sunt gratuite, cu o singură condiție

Publicat: luni, 16 August 2021 , ora 9.56
foto: CJ Brașov
foto: CJ Brașov

Serviciile de spitalizare pentru cazurile acute, acordate asiguraților în unitățile sanitare publice aflate în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate, sunt gratuite, potrivit anunțului din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

"Asiguraților care optează pentru servicii de spitalizare în unitățile sanitare private aflate în relație contactuală cu casele de asigurări de sănătate li se poate solicita plata unei contribuții personale, care să acopere diferența între tariful practicat de spital și tariful decontat de casa de asigurări pentru rezolvarea fiecărui caz", a precizat directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brașov, Ancuța Daisa

Totuși, chiar dacă sunt asigurați, pacienții care se tratează în spitale private care nu au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, vor suporta toate cheltuielile de spitalizare.

"Atenție, nici contribuția personală și nici costul serviciilor de care beneficiază asigurații în spitale private care nu sunt în relație contractuală cu casa de asigurări de sănătate nu se decontează, fiind suportate exclusiv de către asigurați!", a adăugat directorul CJAS Brașov.

În cazul în care optează pentru tratamente în spitale private, asiguratul trebuie să solicite oferte de la clinici private aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate pentru serviciile de spitalizare. Clinica privată oferă un deviz estimativ care detaliază tariful practicat. Orice modificare a serviciilor și costurilor cuprinse în devizul estimativ se face doar cu consimțământ scris. La externare asiguratul va primi decontul cheltuielilor.

Camelia Vlad