ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Accident la Tiroliana 7 Scări (AUDIO)

Publicat: luni, 9 August 2021 , ora 11.51
Sursa foto: Facebook / Salvamont Săcele
Sursa foto: Facebook / Salvamont Săcele
Ce trebuie să faceți pentru a evita accidentele ne-a spus Codin Tăbăraș, salvamontist

Două intervenții în acest weekend în Piatra Mare, au anunțat salvamontiștii săceleni.


Primul caz a fost al unei persoane accidentate pe Tiroliana 7 Scări, cu posibilă fractură de coaste. Aceasta se află pe una din tiroliene, când o altă persoană, fără a respecta instrucțiunile primite de la administratori, nu a așteptat ca persoana din față să termine traseul, a intrat pe traseu și a lovit-o puternic cu genunchii în spate.


Persoana accidentată a fost preluată și transportată până la ambulanță, și apoi la spital pentru investigații. Cei de la Salvamont Săcele au precizat că persoana care a produs accidentul a fost preluată de Poliția Săcele, pentru cercetări pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.


Pentru a fi evitate astfel de incidente, salvamontiștii îi sfătuiesc pe amatorii de aventuri cu tiroliana să fie foarte atenți la instructajul pe care îl primesc înainte de a pleca pe traseu (audio atașat).

Al doilea caz a fost al unei persoane de 64 de ani care, aflată al 10 minute de cabana Piatra Mare, care a acuzat o stare de epuizare fizică, cu crampe musculare. Persoana a fost coborâtă la Dâmbu Morii.


Camelia Vlad