ACUM:
13.03
Top 30 Brașov FM
Urmează:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă un pas în proiectul de reabilitare și modernizare a tronsonului DJ 102 I Valea Doftanei – Brădet

Publicat: marți, 27 Iulie 2021 , ora 13.06
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 102 I Valea Doftanei – Brădet a fost tema discuției la întâlnirea de ieri dintre reprezentanții administrațiilor județene Brașov și Prahova, care au inițiat proiectul, transferat apoi în responsabilitatea Companiei Naționale de Investiții din punctul de vedere al finanțării și implementării.


În cadrul viitoarei ședințe a Consiliului Județean Brașov ar trebui aprobat Protocolul de colaborare între instituțiile implicate, pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.


Astfel, a fost adus în discuție stadiul actual al documentației depuse la autoritățile abilitate să elibereze avizele de mediu, o etapă importantă, premergătoare celor de expropriere și de demarare propriu-zisă a lucrărilor.


De asemenea, au fost analizate și potențialele piedici care pot apărea din punct de vedere birocratic, dar și soluțiile propuse de partenerii proiectului în vederea depășirii lor.


Proiectantul a informat faptul că studiul de fezabilitate este realizat și predat către Compania Națională de Investiții, urmând ca documentația să fie completată cu avizele de la Agenția de Protecția Mediului, Garda Forestieră și Administrația Națională Apele Române.


În următoarea ședință a Consiliului Județean Brașov va fi supus aprobării plenului Protocolul de colaborare care va fi încheiat între cele două consilii județene, Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.


Totodată vor fi demarate procedurile necesare scoaterii din fondul forestier și exproprierii a unor suprafețe de teren necesare realizării obiectivului.


Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a reiterat cu această ocazie că este nevoie de această investiție în infrastructura rutieră, pentru asigurarea unei rute alternative la traficul aglomerat de pe drumul national DN 1. Cu atât mai mult cu cât demersurile și procedurile pentru realizarea autostrăzii pe sectorul Ploiești – Brașov se dovedesc anevoioase, astfel că reabilitarea drumului de pe Valea Doftanei ar fi o soluție viabilă, care rezolvă problema accesibilizării rutiere a județului Brașov pentru turiști și localnici deopotrivă.

Camelia Vlad