ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Începe admiterea la liceu. Până joi, inclusiv, absolvenții claselor a VIII trebuie să completeze fișele cu opțiuni (AUDIO)

Publicat: vineri, 16 Iulie 2021 , ora 13.12
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur

De astăzi și până joi, 22 iulie, absolvenții clasei a VIII-a care au participat la Evaluarea Națională și părinții acestora, asistați de diriginți, completează fișele de opțiuni pentru repartizarea în clasa a IX-a de liceu.

Pentru repartizarea computerizată sunt înscriși 3.606 absolvenți a căror ierarhie, după media de admitere, este publicată pe site-ul de web al Inspectoratului Școlar Județean Brașov. Dintre aceștia, peste 2770 de candidați au obținut medii peste 5.00 la Evaluarea Națională. Pentru aceștia, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a prevăzut în oferta educațională pentru clasa a IX-a de liceu, învățământ de zi, peste 2800 de locuri, la filiera  teoretică, cea tehnologică și cea vocațională.

În acest an, procentul mediilor de admitere între 8,00 și 10 din acest an este mai mic decât cel de anul trecut. În schimb, procentul mediilor de admitere între 5,00 și 7,00 este mai mare.

Repartizarea computerizată a candidaților va avea loc în data de 24 iulie. În acest an, după repartizare, în perioada 25-28 iulie, a fost introdusă planificarea pentru depunerea fizică a dosarelor. Nu anunțați telefonic sau prin e-mail că veți depune dosarul, copilul va pierde locul pe care a fost repartizat.

Adina Chirvasă