ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

FC Brașov Steagu Renaște, în “offside”

Publicat: vineri, 16 Iulie 2021 , ora 11.29
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Cu mai puțin de două săptămâni până la startul noului sezon în Liga a doua noul proiect al fotbalului brașovean este departe de a putea intra în competiție.

Noul FC Brașov Steagu Renaște nu are în acest moment conducere administrativă, conducere tehnică și nici jucători legitimați. Mai mult, până la o rectificare bugetară ce necesită acord politic, noua entitate nu are nici buget.

Singurul demers notabil al autorităților locale după promovarea reușită de cei de la Corona Brașov în liga secundă a fost aprobarea unei hotărâri de Consiliu Local în 25 iunie, privind avizarea cesionării dreptului de participare în Liga a-II-a a clubului CSM Corona Brașov, către Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov - Steagul Renaște. Actul a fost trimis către Federația Română de Fotbal.

Totuși certificatul de participare în Liga a 2-a emis de FRF este momentan pentru Clubul Sportiv Municipal Corona Brașov.

Pe plan local, autoritățile nu reușesc momentan să ajungă la un numitor comun asupra persoane ce va ocupa funcția de președinte al noului club. Fostul conducător al celor de la Gaz Metan Mediaș Ioan Mărginean se află în discuții avansate dar nu are susținerea întregului spectru politic local astfel că numirea lui oficială nu este sigură.

Luni 19 iulie va avea loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului sezonului 2021/2022 al Ligii a 2-a. Pe 31 iulie sunt programate primele meciuri din noul sezon.

La Brașov, Ilie Stan fără să fie numit oficial în funcția de antrenor a condus echipa în ultimele două săptămâni dar fără numirea unui președinte nu poate prelua această funcție și în acte. Mai mult administrația locală trebuie să prezinte un dosar complet pentru noul club în Comitetului Executiv al FRF iar întârzierea actuală poate duce la situația ca CSM Corona Brașov să își continue activitatea în eșalonul secund.

Adrian Susanu