ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

28 de familii au solicitat cei 525 de lei lunar de la Primărie pentru a-și duce copiii la creșele private sau a sta cu bunicii

Publicat: luni, 12 Iulie 2021 , ora 17.09
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

28 de solicitări pentru acordarea ajutorului financiar pentru a susține plata creșei private sau care stau cu bunicii a înregistrat, până acum, Direcția de Asistență Socială Brașov.


Sprijinul financiar este în cuantum de 525 de lei, atât pentru părinții din municipiul Brașov care își duc copiii într-o creșă privată, cât și pentru cei ai căror copii stau cu bunicii.


Dintre aceștia, 22 au solicitat ajutorul acordat bunicilor, 13 solicitări fiind avizate pentru că aveau documentația completă. Alți 6 brașoveni au depus voucherele pentru creșele private. Dintre acestea, 3 îndeplineau condițiile legale”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.



Dacă sunt îndeplinite toate condițiile, ajutorul este acordat începând cu luna următoare depunerii cererilor. Ajutorul financiar se acordă până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani. În situația în care copilul împlinește vârsta de 3 ani în timpul anului școlar, se va acorda până la finalizarea anului școlar.


Cererile, însoțite de mai multe acte, se depun la Direcția de Asistență Socială Brașov (DAS) din Brașov, Strada Panselelor, nr. 23, sau pe e-mailul instituției, unde, cei interesați pot vedea și lista completă a actelor necesare.

Adina Chirvasă