ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trei alpiniști români, cu dizabilități, vor să cucerească cel mai înalt vârf din Europa

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 10.26
Sursa foto: Alex Benchea
Sursa foto: Alex Benchea
Trei alpiniști români cu dizabilități, respectiv doi nevăzători și unul cu probleme la un picior, se pregătesc pentru o ascensiune pe cel mai înalt vârf al Europei, Elbrus.


Alex Benchea, Răzvan Nedu și Andrei Popa au urcat, înainte, pe Mont Blanc, iar acum vor să ajungă și mai sus, la peste 5.600 de metri altitudine.


„Cei trei fac parte din echipa de paraclimbing a României, Echipa Națională, și vor să arate lumii că, chiar dacă ai niște dizabilități, poți să faci lucruri extraordinare”, a spus președintele Clubului Alpin


Pentru a-i ajuta pe cei trei temerari, 10 echipe de alpiniști români au organizat un eveniment la Pietrele lui Solomon, în Brașov.


“Am strâns 10 echipe care, împreună, să încerce să realizeze cățărarea pe verticală, în escaladă, a Vârfului Elbrus - 5,642 de metri, a adăugat Alexandru Păun.


Pentru a reuși să urce pe Elbrus, sportivii mai au nevoie de sponsorizare, iar cei care vor să-i sprijine o pot face prin donații pe site-ul swimmathon.


Dacă totul va decurge conform planului, cei trei sportivi români vor atinge cel mai înalt punct din Europa, la începutul lunii viitoare.


Sorin Țârcă