ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început înscrierile și la învățământul profesional, și la cel dual

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 10.06
Sursa foto: arhivă / facebook / Școala Profesională Kronstadt
Sursa foto: arhivă / facebook / Școala Profesională Kronstadt

Absolvenții claselor a VIII-a interesați de o meserie se pot înscrie în clasa a IX-a fie la învățământul profesional, fie la cel dual.


În județul Brașov sunt 17 unități în care sunt clase profesionale și alte 12 unități cu învățământ dual, atât în municipiu, cât și în județ.


Înscrieri pentru aceste forme de învățământ se fac până în 14 iulie, în prima etapă.


În județul Brașov, pentru următorul an școlar, au fost scoase, în oferta educațională, 680 de locuri la învățământul dual și 746 de locuri la învățământul profesional. Lista completă a acestora se găsește în Broșura Admiterii, publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar, dar și pe site-ul dedicat, pus la dispoziția absolvenților pentru orientarea în careră – cariera.isj.ro”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

După jumătatea acestei luni, unitățile în care numărul candidaților va fi mai mare decât locurile oferite, vor organiza probe de selecție.

Rezultatele primei etape de admitere vor fi făcute publice în 26 iulie. A doua etapă de înscriere la profesională sau învățământul dual, pe locurile rămse libere, începe din 30 august. Pentru cei care vor să urmeze studii teoretice, înscrierile în licee încep din 16 iulie, iar repartizarea computerizată va fi în 24 iulie.

Adina Chirvasă