ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivalul „Măsura laptelui”, duminică, la Șirnea

Publicat: vineri, 2 Iulie 2021 , ora 13.42

Pastramă, brânzeturi, inclusiv brânza în coajă de brad, dar și renumitul bulz ciobănesc. Plus voie bună, muzică și un crâmpei din obiceiurile bacilor din zona de curbură a Carpaților. Sunt tot atâtea motive pentru care să mergeți, duminică, la Șirnea, din comuna Fundata.


Aici va avea loc a 52-a ediție a Festivalului Măsura laptelui, apreciat mai ales de gurmanzi.


Aceasta este o sărbătoare tradițională a locului care face parte dintr-un ansamblu întreg al sărbătorilor pastorale de pe Carpații de Curbură și Carpatii sudici. Specificul acestei sărbători este acela că, la mijlocul verii, are loc măsuratul laptelui care determină cantitatea de produs pe care sătenii o vor primi de la baciul stânei, pe parcusul verii, pentru animalele pe care le-au dat la stână”, potrivit primarului comunei Fundata, Marian Florin Pâtea.

După măsuratul laptelui, ciobanii, sătenii și turiștii se vor înfrupta din produsele tradiționale locale, așa cum doar la Șirnea găsești.


Va fi și un spectacol folcloric cu artiști din zonă.


Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Fundata.

Sorin Țârcă