ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Magda Vacariu la Muzeul Civilizației Urbane

Publicat: vineri, 2 Iulie 2021 , ora 11.57

Două lucrări ale artistului plastic Magda Vacariu pot fi admirate, pe tot parcursul acestei luni, în bolta cu sticlă de la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului.


Este vorba despre o mini-expoziție, gândită de cei de la Muzeu sub forma proiectului BoltArt.

“Magda Vacariu pictează muzica sufletului - așa spunem noi - și reușește să redea pe pânză toate emotiile, gândurile și poveștile trăite”, a spus purtătorul de cuvânt al Muzeului Civilizației Urbane, Bogdana Balmuș.

Proiectul BoltArt a apărut în perioada restricțiilor de circulație din perioada pandemiei, în 2020. A fost modul în care cei de la Muzeu au vrut să păstreze legătura cu artiștii și publicul brașovean.


Este un proiect în care creația, sensibilitatea artistică, mirosul vopselurilor de ulei, texturile diferitelor materiale, culorile pigmenților sau tehnicile inedite și creatoare de frumos aduc în fiecare lună artiști noi. Spațiul se numește «La boltă». Am păstrat această denumire așa cum era ea acum câteva secole - locul în care negustorii se întâlneau pentru interesele lor comerciale”, a adăugat Bogdana Balmuș.

Dacă vreți să vizitați și Muzeul Civilizației Urbane, acesta este deschis de miercuri până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Sorin Țârcă