ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Întâlnire Brașov – Câmpulung, la 500 de ani de la „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung”

Publicat: miercuri, 30 Iunie 2021 , ora 14.55
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La 500 de ani de când Neacșu din Câmpulung îi scria lui Hans Bankner din Brașov să-l avertizeze asupra pericolului iminent al unei năvăliri turcești, primarii din cele două orașe s-au întâlnit din nou. Mai întâi marți, la Câmpulung, după care astăzi, la Brașov.


„Am vrut să marcăm aceste eveniment în primul rând pentru a transmite românilor mesajul ăsta - că doar prin unitate, solidaritate și iubire putem construi; ura și dezbinarea nu au consistență. Cred că putem construi doar dacă suntem uniți și solidari”, a spus edilul șef din orașul argeșean, Elena Lasconi.

Fosta prezentatoare de televiziune i-a trimis lui Allen Coliban o scrisoare, pentru a readuce în atenție primul document scris în limba română.


De această dată, primarul Brașovului a răspuns scrisorii venite de la Câmpulung.

„Este cea mai veche scrisoare din Primărie neraspunsă sau căreia i s-a pierdut răspunsul. Iată, 500 de ani de la «Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung» și nu există, la ora actuală, dovada acestui răspuns. Prin urmare, în mesajul pe care l-am transmis cu acest prilej simbolic, am făcut referire la cum ar vedea Neacșu astăzi Limba Română și România”, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban.

Sorin Țârcă