ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Firma care gestionează parcările din municipiu vrea să reia taxarea locurilor de parcare, de joi

Publicat: miercuri, 30 Iunie 2021 , ora 12.06
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Firma care gestionează parcările din municipiu vrea să reia taxarea locurilor de parcare din această noapte.

Astfel, într-un comunicat al firmei se arată că începând cu data de 01.07.2021 ora 00:00, se va relua serviciul de percepere a taxei de parcare pentru parcarile publice cu plată din Municipiul Brasov, concesionate în baza Contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare și exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Brașov”.


Anunțul vine după ce, la începutul acestei săptămâni, Tribunalul Covasna a hotărât suspendarea Hotărârii de Consiliu Local prin care se aproba rezilierea contractului pentru delegarea gestiunii prin concesionarea serviciului de amenajare, organizare și exploatare a parcărilor cu plată de pe domeniul public al Municipiului Brașov.


La acel moment, reprezentanții Primăriei Brașov au declarat că Municipalitatea va ataca decizia Tribunalului Covasna, iar situația parcărilor în perioada următoare va rămâne aceeași, adică acestea vor fi gratis până când instanța va emite o decizie definitivă.


Deocamdată nu s-a schimbat nimic. Contractul este reziliat cu firma care se ocupa de parcări. Noi încercăm să recuperăm aceste parcări astfel încât Primăria să le administreze”, a spus, luni, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.


În comunicatul firmei care gestionează parcările, însă, se arată că „Potrivit prevederilor art.14, alin. (4) din legea 554/2004 privind Contenciosul Administrativ, recursul nu este suspensiv de executare. Drept pentru care, Hotararea Judecatoreasca își produce efectele de la pronunțare, astfel că suspendarea H.C.L. nr. 259/06.05.2021 se răsfrânge asupra oricărui act emis în baza acesteia și prin care hotărărea a fost pusa în executare”.


Astfel, au mai anunțat reprezentanții firmei care gestionează parcările din municipiu, începând de joi, intervalul orar pentru care se aplica plata tarifului de parcare va fi de 24/24 de ore, inclusiv duminica, cu respectarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 282/2017.

Primarul Allen Coliban va transmite un comunicat, în cursul zilei de miercuri, legat de acest subiect.


Radio România Brașov FM