ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vremea mohorâtă nu-i alungă pe turiști de pe munte. Drumețiile în Piatra Craiului, nesigure în această perioadă

Publicat: joi, 17 Iunie 2021 , ora 17.02
Sursa foto: Facebook / Serviciul Salvamont Zarnesti
Sursa foto: Facebook / Serviciul Salvamont Zarnesti

Drumețiile în Piatra Craiului sunt nesigure în această perioadă, din cauza condițiilor meteo capricioase, dar și a zăpezii care persistă pe alocuri, spune șeful Serviciului Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă.


Plouă destul de mult, plouă zilnic, cu întreruperi, bineînțeles. Zonele sunt afectate de ploaie. Nu se poate practica turism în condițiile astea, devine un turism nesigur parcurgând trasee de abrupt. Pe creste nu mai este zăpadă, dar mai sunt zone în care s-a acumulat, din cauza vântului”, a precizat Ioan Pivodă.


Salvamontiștii se așteaptă ca începând de vineri până după minivacanța de Rusalii din perioada 20-21 iunie, Plaiul Foii să se afle printre destinațiile turistice preferate ale românilor.


Le recomandăm să se echipeze corespunzător pentru că vremea va rămâne capricioasă, cu ploi. Să își ia haine de schimb, pelerină de ploaie, o lanternă frontală, apă, și să respecte indicațiile date de salvamontiști pentru zonele pe care urmează să le parcurgă, pentru a fi în siguranță”, a adăugat Ioan Pivodă.


De altfel, șeful Salvamont Zărnești a spus că turiștii iau cu asalt crestele în toate weekendurile, de când au fost ridicate măsurile sanitare impuse de pandemie. Refugiile, primitoare dacă drumeții nu uită să ia la ei unele lucruri de bază, sunt mai tot timpul ocupate.


Refugiile sunt în regulă, se știe că sunt refugii de supraviețuire - încap 5 - 7 oameni, maximum, în condiții de bivuac. TRecuie să aibă la ei izopren și un sac de dormit, ca să poată să reziste termic”, a adăugat Ioan Pivodă.

Camelia Vlad