ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vremea instabilă de la începutul verii îi aduce pe turiști la munte, în minivacanța de Rusalii. Românii se orientează mai mult spre apartamente și vile

Publicat: miercuri, 16 Iunie 2021 , ora 11.33
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Deși a început sezonul estival, vremea rece din această perioadă i-a făcut pe unii turiști să renunțe la rezervările la malul mării și să se orienteze spre zonele montane.

Astfel, mulți români au ales să își petreacă minivacanța de Rusalii la Brașov.


La Brașov vin din Constanța, din București. Am avut multe cereri și din Cluj, inclusiv până în ziua de luni și-au făcut rezervări. În principiu, vin pentru copii - pentru Dino Park, să urce pe Tâmpa, să meargă la Bran sau în Poiană. În general caută apartamente sau vile unde să fie singuri sau cu prietenii lor”, a spus reprezentanta unei agenții de turism din Brașov, Alina Rotaru.


Această schimbare de comportament a turiștilor este o bucurie pentru administratorii hotelurilor din zonele montane, care speră astfel să atingă gradul de ocupare maxim admis.


Pandemia de Covid-19 i-a făcut pe hotelieri să pregătească programe speciale pentru turiștii imunizați împotriva virusului. De exemplu, sunt primiți și cei nevaccinați, dar aceștia nu vor avea acces la toate facilitățile unităților de cazare - cum ar fi SPA, sala de jocuri sau locuri de joacă pentru copii, a precizat managerul unui hotel de 4 stele din Poiana Brașov, Gabriel Roșca.


Vaccinați sau nu, cei care aleg turismul rural vor avea parte, de asemenea, de multă distracție în natură. Cabanierii din satele izolate, zone la mare căutare și în această perioadă, se străduiesc să fie gazde perfecte.


Printre aceștia, Severina Puiu, cabanier în Fundata - satul aproape de acoperișul României:

Weekend-ul ce vine, fiind unul prelungit, se anunță unul aglomerat din punct de vedere turistic. Lumea este dornică de plimbări în natură, iar noi gazdele îi așteptăm cu tot dragul și îi întâmpinăm pe turiști cu tot felul de bunătățuri pregătite în cadrul cabanelor noastre. Pentru oaspeții noștri avem oferte speciale care cuprind, pe lângă serviciile de cazare și masă, trasee pe munte, activități sportive în parcuri de aventură, și multe alte suprize”, a spus Severina Puiu.


Sărbătoarea de Rusalii este trecută în calendar în perioada 20-21 iunie, duminica, respectiv luni, zi liberă pentru români.

Camelia Vlad