ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Exercițiu complex de salvare desfășurat de Serviciul Județean Salvamont Brașov! (AUDIO)

Publicat: luni, 14 Iunie 2021 , ora 16.21
Sursa foto: Facebook / Serviciul Județean Salvamont Brașov
Sursa foto: Facebook / Serviciul Județean Salvamont Brașov
Coordonatorul Serviciului Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu

Salvatorii montani și voluntarii din cadrul Serviciului Județean Salvamont Brașov au participat, în weekend, la un exercițiu complex de salvare în Piatra Albă - Măgura Codlei, o zonă foarte accidentată. Potrivit scenariului, salvatorii montani au scos victima din zona accidentată, pe targă (Audio atașat).


Exercițiul este parte din programul de pregătire continuă a tuturor angajaților din cadrul Serviciului Județean Salvamont Brașov.


Aceste simulări au la bază cazuri reale care s-au întâmplat în alte județe sau în afara țării, iar exerciții de acest gen au loc la 2-3 luni, dar salvatorii montani se pregătesc săptămânal, împreună cu voluntarii, a spus coordonatorul Serviciului Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu.

Coordonatorul serviciului județean a precizat că, în cazuri reale, salvamontiștii sunt ajutați foarte mult de voluntari atestați ca salvamontiști și de aspiranți la acest gen de activitate.


Sebastian Marinescu recomandă turiștilor să meargă în grupuri în excursii pe munte, nu singuri, să anunțe la dispeceratul Salvamont când intenționează să abordeze un traseu mai dificil și să fie echipați corespunzător.


Din rucsac să nu le lipsească lanterna, apa și îmbrăcămintea potrivită pentru vremea mereu schimbătoare.

Camelia Vlad