ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ultimul clopoțel pentru cei din clasa a VIII-a

Publicat: vineri, 11 Iunie 2021 , ora 14.16
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Anisia și Ema s-au ambiționat și au încheiat cu media 10, respectiv 9,97

Zi cu multe emoții, azi, pentru elevii claselor a VIII-a, care au încheiat, oficial, școala. O zi în care alături, în funcție de unitatea școlară, le-au fost și părinții.


La Colegiul Național „Johannes Honterus”, de exemplu, festivitatea a avut loc pe terenul de sport din curtea liceului, astfel că părinții au putut intra în tribune.


Generația care a încheiat acum cursurile este cea pentru care, în anul 2012, clasa pregătitoare devenea obligatorie. Și este generația care încheie în pandemie, după un an când online, când fizic, la școală.


O generație normală care a «beneficiat», în ultimul an, de pandemie, să zic asa. Deci putem să o denumim «Generația Corona», fără legătura cu Brașovul, de data aceasta. Este o generație care până la urma s-a adaptat și sperăm că și rezultatele pe care le vor avea la examenul de Evaluare Națională să fie unele pozitive, astfel încât să ajungă la liceul nostru sau la liceul pe care și l-au dorit”, a spus directorul Colegiul Național „Johannes Honterus”, prof. Radu Chivărean.


Pandemia a fost și cea mai mare provocare pentru elevi, care însă nu s-au descurajat, ci au muncit și mai mult.

În unele unități din Brașov s-a luat decizia ca ultimul clopoțel să fie organizat doar împreună cu elevii, iar părinții să poată urmări online festivitatea.


Pentru absolvenții de gimnaziu urmează acum Evaluarea Națională, în perioada 22-25 iunie și apoi înscrierea pentru repartizarea computerizată, la liceu, în iulie.


Pentru restul elevilor, încheierea oficială a anului școlar va fi în 25 iunie.

Adina Chirvasă