ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Eroilor, dar și Ziua Înălțării. Credincioșii din Bartolomeu au prăznuit-o la Mausoleul de la Gară

Publicat: joi, 10 Iunie 2021 , ora 16.44
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

A fost Ziua Eroilor azi, iar în rânduiala bisericească, a fost Ziua de Înălțare, la 40 de zile de la praznicul Învierii.


Zeci de credincioși din Bartolomeu au participat atât la săvârșirea Liturghiei, cât și la pomenirea eroilor neamului, într-o ceremonie ce a avut loc la Mauloseul de la Gara Bartolomeu.


„Astăzi și comunitatea bisericii noastre din cartierul Bartolomeu și-a arătat respectul și dragostea pentru înaintașii noștri, astfel că după săvârșirea Sfintei Liturghii, am ieșit cu toți la Mausoleul din Gara Bartolomeu, unde se știe că a avut loc un masacru”, a spus Părintele paroh al Bisericii din Bartolomeu, Daniel Ilie Colceriu.



În Bartolomeu, de-a lungul căii ferate, în octombrie 1916, o întreagă companie a fost masacrată cu foc de mitraliere de trupele germane-ungare. Din aproximativ 250 de ostași români, n-a scăpat niciunul în viață.

Adina Chirvasă