ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Soluții pentru combaterea cerșetoriei în rândul minorilor

Publicat: miercuri, 9 Iunie 2021 , ora 17.27
Sursa foto: arhivă Radio Cluj
Sursa foto: arhivă Radio Cluj

În ultimele luni, cerșetoria a devenit o reală problemă în municipiul Brașov. Oamenii străzii pot fi văzuți la tot pasul, oriunde am merge. Mai grav este că avem parte de tot mai mulți copii fără adăpost, care sunt trimiși la cerșit.


În acest context, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov își propune să înființeze un adăpost pentru copiii străzii.


„DGASPC a intervenit împreună cu organele de poliție în 11 situații unde exista suspiciunea de cerșetorie, care vizau 15 copii. Dintre aceștia, un copil a fost preluat în regim de urgență în sistemul de protecție. În toate aceste cazuri, DGASPC a evaluat situația minorilor implicați, a asigurat consilierea acestora, precum și informarea părinților cu privire la consecințele legale asupra faptelor lor”, a spus Lidia Mailat, purtător de cuvânt al DGASPC Brașov.


Și Direcția de Asistență Socială are trei servicii dedicate persoanelor fără adăpost. Centrul de zi, cel rezidențial și adăpostul de noapte.


„În cadrul adăpostului de noapte, cu program de funcționare de la ora 20.00, la ora 8.00, beneficiarii au posibilitatea de cazare, igienizare personal și igienizarea obiectelor de îmbrăcăminte. Dimineața, la ora 7, beneficiarii care doresc sunt preluați de către asistentul social pentru realizarea reevaluării inițiale, în vederea identificării serviciilor de care pot beneficia”, a precizat Anca Gîțeiu, director general adjunct al Direcției de Asistență Socială Brașov.


În atenția DGASPC Brașov sunt 968 de copii care au o măsură de protecție.

Radio România Brașov FM