ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Online sau fizic, în funcție de spațiu, în ultima săptămână de școală. Pentru că este Evaluarea Națională (AUDIO)

Publicat: miercuri, 9 Iunie 2021 , ora 11.45
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Părinții spun că se vor adapta, la fel cum au făcut tot anul

Școlile vor decide dacă ultima săptămână de școală – 21- 25 iunie, va fi online sau cu prezență fizică, dimineața sau după amiază. Asta pentru că, săptămâna 21 – 25 iunie este una specială.

21 iunie este a 2-a zi de Rusalii și este liberă. Apoi, în 22 și 24, absolvenții claselor a VIII-a susțin probele de la Evaluarea Națională. În 25 iunie vor mai susține test doar cei din clasele cu predare în limbile minorităților naționale. Decizia privind derularea cursurilor este lăsată la latitudinea fiecărei școli în parte. În funcție de infrastructură.


Pentru ultima săptămâna de școală, consiliile de administrație ale școlilor se vor organiza în așa fel încât să nu fie perturbată Evaluarea Națională. Unele școli au, de exemplu, 2-3 corpuri de clădire și pot să desfășoare activitatea cu clasele care nu sunt implicate în Evaluarea Națională. Sunt școli într-un singur schimb, ei ar putea să vină și fizic. Unde nu există spațiu suficient, acolo vor trece în online”, a spus inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Brașov, prof. Ion Negrilă.


Deocamdată, părinții, mai ales cei ai copiilor din clase mici, nu știu cum va fi ultima săptămână. Dacă spun că se vor adapta, la fel cum au făcut tot anul.

Pentru majoritatea elevilor, anul școlar se încheie în 25 iunie. Elevii claselor a XII-a au încheiat cursurile din 4 iunie. Cei din clasele a VIII-a încheie în 11 iunie și până atunci vor fi înscriși și în examenul de Evaluare Națională.

Adina Chirvasă