ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lucrătorii HoReCa, față în față cu reprezentanții instituțiilor care-i controlează

Publicat: marți, 8 Iunie 2021 , ora 19.18
Sursa foto: Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: Instituția Prefectului Județului Brașov

Etichetarea produselor finite, condițiile de păstrare și acordarea termenelor de valabilitate sunt câteva teme discutate astăzi la întâlnirea prefectului Cătălin Văsii cu reprezentanții sectorului HoReCa și autoritățile cu atribuții de control pe lanțul alimentar din județ.

Problemele care trebuiau clarificate au fost solicitate chiar de lucrătorii din industria ospitalității.


S-a propus – și am agreat acest lucru – ca toate concluziile acestor întâlniri periodice să constituie, în acord cu legislația specifică în vigoare, baza unui ghid de bune practici care să fie la dispoziția tuturor celor din industria brașoveană a ospitalității. Acest demers este în spiritul a ceea ce am susținut nu o dată, respectiv faptul că în afară de atribuția de control, aceste instituții au menirea să ofere și consiliere agenților economici”, a declarat Cătălin Văsii.


Prefectul județului Brașov a precizat că zilele următoare va organiza o ședință de lucru cu conducerile instituțiilor brașovene cu atribuții de control pe lanțul alimentar pentru a pune la punct o practică unitară, dar în cadrul căreia fiecare dintre acestea să acționeze doar în aria sa de competență. Este vorba despre instituții precum DSVSA, DSP, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor și Direcția pentru Agricultură.

Camelia Vlad