ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

VIDEO. Aparate sofisticate printate 3D, prezentate la Brașov

Publicat: duminică, 6 Iunie 2021 , ora 22.09

Caloriferul care arată ca un televizor, autovehiculul telecomandat și un motor de aeromodel au fost câteva dintre prototipurile printate prin tehnologia 3D, toate funcționale, cu care Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania s-a prezentat la evenimentul expozițional din acest weekend din Brașov, în general cu exponate din sfera domeniului inteligenței artificiale.

La standul de prezentare s-a aflat unul dintre cercetătorii Universității Transilvania, prof. Valentin Stamate, care ne-a explicat modul de funcționare a aparatelor și a mașinii expuse (Vezi video atașat)

Expoziția s-a pliat pe tema conferinței anuale TEDxBrasșov - Time to Upgrade, unde s-au prezentat diverse potențiale soluții care să anuleze problema semnalată de Stephen Hawkin, aceea că inteligența artificială ar putea aduce sfârșitul omenirii.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Camelia Vlad