ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul Autostrăzii Brașov-Bacău, prezentat astăzi de CNAIR

Publicat: joi, 3 Iunie 2021 , ora 17.43

Proiectul Autostrăzii Brașov-Bacău a fost tema dezbătută astăzi de administrația județeană brașoveană.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai proiectantului au prezentat traseul autostrăzii propus pe raza județului Brașov (în lungime de aproximativ 23 de kilometri) și lucrările prevăzute a se executa pe teritoriul fiecărei unități administrativ-teritoriale vizate de proiect.

"Este absolut necesar ca traseul prin județul nostru al acestei viitoare autostrăzi - ca și în cazul celor care vor lega Brașovul de Ploiești și de Făgăraș - să fie corelat cu obiectivele fiecărei unități administrativ-teritoriale de pe traseul propus și să respecte toate constrângerile - mă refer la planuri urbanistice, terenuri de pe care se obține producție agricolă ecologică, investiții proiectate ș.a.m.d. De aceea, etapa aceasta a analizei de traseu este extrem de importantă pentru a nu se crea blocaje ulterioare în derularea proiectului și pentru a nu afecta zonele de pe traseu, ci a contribui la valorizarea acestora", a declarat prefectul Cătălin Văsii.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a reiterat propunerea făcută la întâlnirea de ieri, pentru tronsonul de autostradă Ploiești-Brașov, respectiv ca arhitectul-șef al județului să formeze un grup de lucru cu specialiștii din fiecare localitate vizată, astfel încât să fie analizate toate observațiile și propunerile din teritoriu.

"Îmi doresc ca fiecare dintre dumneavoastră - fie că sunteți primari, fie că aveți competențe pe raza unităților administrativ-teritoriale - să urmăriți cât se poate de atent toate detaliile acestui proiect, mă refer la porțiunea de traseu care trece prin județul nostru. Urmează să se întocmească inclusiv proiectul tehnic și cred - de altfel, nu este doar opinia mea - că proiectul ar trebui să-și înceapă derularea de la Brașov spre Bacău", a afirmat președintele Consiliului Județean.

La dezbatere au participat, de asemenea, reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale Brașov, Ghimbav, Codlea, Săcele, Hărman, Prejmer, Bod, Hălchiu, Tărlungeni, ai autorităților teritoriale implicate în procesul de avizare și aprobare a proiectului, precum și ai asocierii de firme care a câștigat contractul pentru proiectarea acestei autostrăzi.

În cursul acestei zile, documentația, în format electronic, va ajunge la autoritățile locale, pentru a fi analizată în detaliu, urmând ca observațiile, propunerile și punctele de vedere să fie transmise către CNAIR.

Camelia Vlad