ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noaptea Muzeelor, în 12 iunie

Publicat: vineri, 21 Mai 2021 , ora 15.23
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

După un an de pauză, din cauza contextului pandemic, în 2021 brașovenii, dar nu numai, se vor puteea bucura, din nou, de Noaptea Muzeelor.


Va fi în 12 iunie, deși, tradițional, ea este stabilită în noaptea de sâmbătă cea mai aapropiată de ziua de 18 mai, când este marcată Ziua Internațională a Muzeelor.


Am avut acum o lună de zile o ședință internă în cadrul consiliului director a Rețelei Naționale a Muzeelor din România, în care s-a discutat exact despre scenariul pe care l-am propus ulterior colegilor noștri, și anume de a se organiza totuși Noaptea Muzeelor, dar cu o întârziere. Așadar, în noaptea de 12 - 13 iunie, într-o seară de sâmbătă, muzeele României, cu exceptia localităților în care din păcate mai avem incidență mare Covid-19, se vor deschide cu ocazia Nopții Muzeelor”, a spus directorul Muzeului Casa Mureșenilor, Valer Rus.

Noaptea Muzeelor a fost gândită ca o completare pentru Ziua Internațională a Muzeelor și este cunoscută sub această denumire din 2005 în Europa. La acest eveniment, instituțiile muzeale sunt deschise până după miezul nopții, iar unele oferă acces gratuit la expozițiile permanente sau temporare.


În 2020, Noaptea Muzeelor a fost suspendată, România abia ieșise din starea de urgență. Unele instituții au adaptat evenimentul în online, în toamnă, însă interesul publicului a fost considerabil mai mic față de edițiile cu public vizitator.

Adina Chirvasă