ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concurs de robotică pentru copii, la Râșnov

Publicat: miercuri, 19 Mai 2021 , ora 15.19
Sursa foto: schubz.ro
Sursa foto: schubz.ro

Râșnovul va găzdui, pe 19 iunie, primul concurs de robotică organizat vreodată în oraș. 80 de elevi din toată țara, cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani se pot înscrie la această competiție inedită.

Taxa de înscriere este de 400 de lei de echipă.

Evenimentul va avea loc în Sala de Sport a Școlii Peter Thal. Din kitul primit de la organizatori, fiecare echipă va ansambla, cu ajutorul voluntarilor din proiect, un robot. Apoi urmează partea mai distractivă și anume o cursă între roboții realizați chiar de copii.


“Sunt așteptați părinții, bunici, să-i susțină pe elevi, dar vor sta pe margine, nu pot interacționa direct cu copiii. Să le insuflăm independența concurenților și creativitatea să nu le fie afectată. 80 de copii din toată țara, câteva echipe din Râșnov, 4 echipe din Hărman, cu școala de acolo avem o colaborare foarte bună. Obiectivul principal este să identificăm în comunitate copiii care ulterior să facă parte dintr-un club de robotică, pe care vrem să-l deschidem în toamna acestui an”, a declarat Mihai Dragomir, organizatorul concursului.


În plan este și inițierea unui proiect pilot de școală în cinematograf. Pentru desfășurarea activităților în cele mai bune condiții a început modernizarea cinematografului Amza Pellea.


“Cinematograful este un alt proiect de suflet al nostru, care se leagă mult mai bine de Festivalul de Film și Istorii. Suntem într-un proiect european început anul trecut și derulat destul de bine în condiții de criză. Acum avem lucrări finale pentru a introduce sisteme noi de video-proiecție și sunet, dar și un ecran mai mare”, a completat Mihai Dragomir.


Cinematograful Amza Pellea se va deschide publicului, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, în jurul datei de 10 iunie.

Radio România Brașov FM