ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Toți elevii revin în bănci, de miercuri, la Brașov

Publicat: marți, 18 Mai 2021 , ora 14.41
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Update ora 16.40: Este oficial: Toți elevii din municipiu revin în bănci, de mâine. După aproape un an în online. Alte 66 de unități școlare din județ sunt în scenariul 2

Școlile din municipiu  își vor primi, mâine, toți elevii în bănci. Inclusiv cei din clasele 5-7 și 9-11, care, de la începutul anului și până acum au fost în online. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a aprobat lista cu scenariile în care funcționează școlile, de mâine. Potrivit acesteia, toate unitățile școlare din municipiu sunt în scenariul 1, asta și după ce incidența infectărilor Covid a scăzut sub 1 la mie. Elevii claselor amintite revin în bănci, însă, pentru maxim o lună de școală, căci semestrul al II-lea, pentru ei, se încheie în 25 iunie. 

În schimb, 66 de unități școlare din județ din totalul de 417 sunt în scenariul 2 de funcționare, mâine, potrivit listei aprobate.

..................

Veste bună pentru școlarii din municipiul Brașov care au făcut școala online. De mâine, toți revin în bănci, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean.


Acest lucru este posibil după ce a fost publicat, în Monitorul Oficial, ordinul care prevede actualizarea scenariilor de funcționare a unităților școlare de pe o zi pe alta, în funcție de incidența localităților. Până acum, actualizarea se făcea săptămânal, în ziua de vineri, pentru săptămâna ce urma. În municipiul Brașov, rata de infectare cu Covid a scăzut sub 1 la mie, iar potrivit unui alt ordin al Ministerului Educației, în această situație, școlile intră în scenariul 1. Adică merg toți elevii la școală, iar preșcolarii, la grădiniță.


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să emită o hotărâre în acest sens, pe parcursul zilei de astăzi.


Adina Chirvasă