ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea are primul document urbanistic pentru un Spital TBC-Infecțioase, lângă viitorul Spital Regional de Urgență

Publicat: marți, 18 Mai 2021 , ora 10.47

Primăria municipiului Brașov a eliberat primul document pentru Spitalul TBC-Infecțioase, pe care are în plan să-l construiască lângă viitorul Spital Regional de Urgență.


Certificatul de urbanism, cu o vlabilitate de 12 luni, este necesar pentru emiterea autorizației de construcție, practic, fără el, nu poate începe nicio lucrare.


Pentru construirea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie, în martie a acestui an, Ministerul Sănătății, Consiliul Județean Brașov și Municipiul Brașov au semnat un protocol de colaborare, valabil până în 31 decembrie 2026. Municipalitatea se obligă se se ocupe de documentația urbanistică plus studiu de fezabilitate și va transmite către Ministerul Sănătății documentația tehnico-economică.


Ministerul va elabora și promova proiectele de acte normative necesare înființării, organizării și funcționării Spitalul Regional de Urgență Brașov. De asemenea, asigură, în baza documentațiilor tehnico-edilitare transmise de autoritățile locale, finanțarea investiției din fonduri nerambursabile, bugetul de stat sau alte surse de finanțare.


Consiliul Județean va asigura experții ce vor acorda sprijin autorității locale și consultantului ales pentru întocmirea studiului de fezabilitate.

Adina Chirvasă