ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dublă sărbătoare la Colegiul Național “Grigore Moisil”. 40 de ani de la zborul singurului român în spațiu, Dumitru Prunariu

Publicat: luni, 17 Mai 2021 , ora 13.50
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Dublă sărbătoare la Colegiul Național “Grigore Moisil” din Brașov. Pe 14 mai s-au împlinit 40 de ani de la zborul singurului român în spațiu, Dumitru Prunariu. Tot zilele astea s-au împlinit 50 de ani de când marele cosmonaut român a absolvit Liceul de Informatică din Brașov.

Cu acest prilej, Dumitru Prunariu a fost, astăzi, invitatul special al colegiului.


Le-a vorbit elevilor despre evenimentele din mai 1981 și ne-a transmis că de fiecare dată își aduce aminte cu mare plăcere de anii pe care i-a petrecut la Colegiul Național “Grigore Moisil”:



“Întotdeauna revin cu plăcere și cu emoție pentru că îmi amintesc de anii de liceu, care au fost încărcați nu numai de învățătură ci și de amintiri legate de colegi sau de profesori. Am regăsit colegiul mult schimbat în bine, arată mult mai proaspăt, mai frumos și elevii sunt aceeași: curioși și doritori să afle cât mai multe lucruri din diverse domenii de activitate, inclusiv cel cosmic. Liceul m-a format pentru ceea ce urma să desfășor ca activitate, respectiv aviația. Aici mi-am desăvârșit pregătirea în domeniul matematicii, fizicii, chimiei, am participat la numeroase olimpiade naționale la un moment dat. Aici am fost pozitiv influențat de dăruirea unor profesori care au depus tot efortul pentru a ne forma pe mine și pe alți colegi și de a ne da un sens profesional în viață”, a declarat Dumitru Prunariu.



Tocmai pentru a arăta aprecierea față de singurul cosmonaut român ajuns în spațiu, conducerea unității de învățământ organizează de zece ani, de ziua colegiului, concursul “Prunariu printre stele”.



“Este un concurs extrem de important pentru noi, în care elevii află totul despre activitatea domnului Dumitru Prunariu. Acest moment este istoric pentru noi. Se împlinesc 40 de ani de zbor în spațiu al cosmonautului absolvent al nostru. Ne-a făcut plăcere să avem parte de această întâlnire cu dumnealui. Domnul Prunariu este super-eroul copiilor”, a precizat directoarea Colegiului Național de Informatică Grigore Moisil, Carmen Andrei.



La finalul întâlnirii de astăzi, Dumitru Prunariu a avut și un mesaj pentru elevii care-l privesc ca pe un idol:


În primul rând să ajungă ceea ce își doresc. Să nu își aleagă o meserie în care nu cred. Să viseze și să acționeze pentru a-și îndeplini visele”.



În cadrul misiunii SOIUZ 40, care a început pe 14 mai 1981, Dumitru Prunariu a petrecut în spațiu, alături de Leonid Popov, 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Radio România Brașov FM