ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reprezentanții HoReCa atrag atenția asupra fenomenului cerșetoriei din oraș

Publicat: joi, 13 Mai 2021 , ora 20.12
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov
Sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Județului Brașov

La întâlnirea trimestrială cu prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, reprezentanții sectorului HoReCa s-au plâns de faptul că, în ceea ce-i privește, nu există o practică unitară la nivelul autorităților cu atribuții de control în domeniu, precum DSVSA, DSP și Protecția Consumatorului.


Cei care lucrează în industria ospitalității au atras atenția că deseori se întâmplă ca, la controale, o instituție să permită ceva, iar altă instituție să interzică sau să sancționeze.


Ca urmare, la întâlnirea de joi s-a luat decizia ca, în fiecare lună să fie organizate ședinte tematice în care reprezentanții instituțiilor anunțate să pună accent pe consilierea agenților economici pentru a fi evitate greșelile în activitatea specifică.


Totodată, reprezentanții HoReCa au sesizat faptul că fenomenul cerșetoriei, chiar în latura sa agresivă, a luat amploare, în special în centrul istoric al municipiului Brașov.


Prefectul Cătălin Văsii a promis că va avea discuții cu conducerile instituțiilor care au în atribuții ordinea și liniștea publică, precum Poliția și Jandarmeria, pentru adoptarea unor măsuri de descurajare a acestei practici.


Voi continua întâlnirile cu reprezentanții industriei ospitalității, având în vedere și faptul că județul Brașovul este prima destinație turistică din țară, și îmi doresc ca la ele să participe nu doar agenți economici cu activitate în municipiul Brașov, ci și cei din alte localități ale județului. Îi invit și pe această cale”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Camelia Vlad