ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De vineri, autobuzul spre Poiană va transporta și bicicletele. Fiecare biciclist o va asigura în suport, șoferul nu va face acest lucru

Publicat: miercuri, 12 Mai 2021 , ora 18.30
Sursa foto arhivă / Primăria municipiului Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria municipiului Brașov

Din acest sfârșit de săptămână reîncepe transportul bicicletelor în Poiana Brașov. Autobuzele 20, care urcă spre Poiană, vor avea suporturi pentru bicicletă.


Astfel, cel care pleacă la oră fixă va avea atașată o remorcă pentru transportul a 16 biciclete.


În zilele lucrătoare, celelalte două autobuze care vor deservi linia 20 vor avea fiecare câte un suport pentru de 3 biciclete. În zilele de weekend, autobuzul de la și 20 de minute din Livadă va avea suport pentru trei biciclete, iar autobuzul de la și 40 de minute, va avea atașată o remorcă pentru opt biciclete.


Având în vedere vremea frumoasă și discuțiile pe care le-am avut cu comunitatea de bicicliști, am luat decizia ca din această săptămână să asigurăm transportul bicicletelor spre Poiana Brașov. În timpul săptămânii se vor putea transporta 22 de biciclete pe oră, urmând ca în weekend numărul să crească la 27 pe oră”, a spus viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Bicicletele vor fi încărcate și asigurate de proprietarii acestora, conducătorul auto urmând să verifice faptul că prinderea s-a realizat corect, pentru a preveni apariția oricărui incident.


Persoanele care doresc să beneficieze de serviciul gratuit sunt rugate să se prezinte cu circa 10 minute înainte de plecarea autobuzului, pentru a avea timp să-și încarce și asigure bicicletele.

Adina Chirvasă