ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Campania de vaccinare de la Castelul Bran, în atenția presei internaționale

Publicat: luni, 10 Mai 2021 , ora 15.27
Sursa foto Castelul Bran
Sursa foto Castelul Bran

BBC și The Guardian sunt doar două trusturi media internaționale care au acordat atenție campaniei de vaccinare anticovid organizată la Castelul Bran, amintind și despre situația pandemică din România.

Presa internațională punctează inițiativa administratorilor de la Castelul Bran de a organiza un centru de vaccinare în edificiul vechi de peste 600 de ani, unde – cităm – „vizitatorii sunt înțepați cu ace mai degrabă, decât cu colți”.


În articolele respective sunt prezentate și sondaje realizate de organizația britanică Globesec care arată că, în România, peste jumătate din populație este sceptică atunci când vine vorba de vaccinarea împotriva Covid-19, un nivel de ezitare dintre cele mai ridicate în Europa, potrivit sursei citate.


Amintim că la Castelul
Bran, pe tot parcursul lunii mai, în fiecare weekend (de vineri până duminică), turiștii se pot vaccina cu serul Pfizer. Drept răsplată, pentru amuzament, primesc o diplomă cu elemente caracteristice vampirilor și, dacă vor, pot vizita gratuit expoziția cu instrumente de tortură.


Obiectivul administrației centrale este ca, până în luna iunie, România să numere peste 5 milioane de persoane imunizate prin vaccinare antiCovid.

Camelia Vlad