ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nu uitați să prelungiți lunar valabilitatea cardurilor de călătorie pentru elevi

Publicat: miercuri, 5 Mai 2021 , ora 14.54
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Abonamentele de călătorie pe autobuzele RAT trebuie prelungite lunar, pentru a beneficia de călătorii gratuite pe mijloacele de transport în comun din municipiul Brașov, atrag atenția reprezentanții municipalității. 

Elevii care au card RATBV pot prelungi online, pe site-ul www.ratbv.ro, la adresa https://elevi.ratbv.ro/, valabilitatea abonamentului lunar „toate liniile gratuit“. De aici se poate descărca cererea de prelungire și, după completare și semnare, se trimite tot on-line, după autentificarea în cont, cu seria cardului-abonament și CNP-ul elevului. 


Reîncărcarea este posibilă doar dacă există deja un card fizic RATBV emis și utilizat măcar o dată pe numele elevului respectiv, în anul școlar 2020-2021.

Dacă este vorba despre un card nou sau care nu a mai fost încărcat în acest an școlar, aceștia trebuie să se prezinte la orice punct de vânzare al RATBV SA cu câteva documente. 

În cazul elevilor care au carte de identitate sunt necesare: carnetul de note vizat pentru acest an școlar, carte de identitate; cerere tip completată. În cazul elevilor care nu au carte de identitate, părintele elevului se prezintă la punctul de vânzare cu carnetul de note al elevului, vizat și cererea tip completată, plus actul de identitate. După prima încărcare, prelungirea valabilității se poate face online, pe site-ul elevi.ratbv.ro. 

Reamintim că RATBV SA eliberează gratuit abonamente lunare elevilor din învățământul preuniversitar, pe traseele de transport local utilizate de elevi de la domiciliu la unitatea de învățământ la care sunt înscriși, pe tot parcursul anului calendaristic. 

Cei care utilizează și linii de transport metropolitan ale RATBV primesc și un abonament gratuit pentru linia metropolitană utilizată. Prelungirea valabilității acestui abonament nu se poate face însă decât în punctele de vânzare bilete și abonamente.
Adina Chirvasă