ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul are Bibliotecarul Anului 2020. De la Centrul de Excelență al Bibliotecii Județene

Publicat: marți, 4 Mai 2021 , ora 17.00
Sursa: Biblioteca Județeană Brașov
Sursa: Biblioteca Județeană Brașov

Luana Melania Butnariu, de la Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene "George Barițiu", este "Bibliotecarul Anului 2020", distincție oferită de Asociația Națională a Bibliotecarilor din România.

Luana Melania Butnariu a fost recompensată pentru activitatea derulată pe tot parcursul anului trecut, care a însemnat activități multiple, dar și adaptarea rapidă la noul context pandemic, în starea de urgență. Căci, pentru bibliotecarul brașovean, online-ul a însemnat o oportunitate, nu o piedică în derularea activităților.


''Este o onoare, acest premiu a venit ca o recunoaștere a faptului că în acest an - cel mai greu, aș spune eu - anul care ne-a debusolat pe toți, în absolut toate domeniile, chiar și în educație, și în cultură, mi-a confirmat că ceea ce am făcut, am făcut bine. Cu toții ne-am reinventat, am inventat și reinventat, pe toate căile. Am profitat, iacă-tă, și de oportunitățile acestei crize prin care am trecut. Am fost prima bibliotecă din țară care am intrat în direct cu utilizatorii noștri, am fost prima bibliotecă din țară care am asigurat hrana necesară pentru mulți sau poate mai necesară ca oricând'' a spus Melania Butnariu.

Luana Melania Butnariu este omul din spatele unor proiecte precum: "Prietenie pe o sfoară", anul acesta online, sau "Maratonul poveștilor", urmărit cu nerăbdare de copii în mediul online. Și de Olimpiada de Benzi Desenate se leagă numele ei. De asemenea, colaborarea dintre o bibliotecă publică și o școală, un alt proiect al bibliotecarei din Brașov, a fost inclusă drept exemplu de bună practică în Ghidul UNESCO privind practicile educaționale deschise în timpul închiderii școlilor.

''Cred că acest aspect a și cântărit foarte greu în decernarea acestui premiu. Una dintre activitățile pe care am realizat-o pe platforma Zoom, împreună cu doamna profesoară Violeta Daniela Nedelcu, de la Școala 2, a fost văzută - căci de asta zic mereu, este foarte important să fim vizibili - de către doamna Carmen Holotescu, profesor universitar la Universitatea din Timișoara, cea care s-a ocupat pe România, de Ghidul UNESCO, scos sub egida acestui forum, și realizat de către o Universitate din Beijing'' a adăugat Melania Butnariu.
Melania Luana Butnariu promite că nu se oprește aici, în plan are și alte activități, pe care le va dezvălui la momentul potrivit.
Adina Chirvasă