ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Focar de Covid-19 în rândul unor muncitori indieni din Colonia Bod. Suspiciune de tulpină indiană a virusului

Publicat: joi, 29 Aprilie 2021 , ora 18.06

Un focar de Covid-19 în rândul unor muncitori indieni sosiți în țara noastră în urmă cu o lună a fost depistat în urma unor analize făcute la un laborator privat din Sfântu Gheorghe.

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Sănătății ar fi vorba despre o tulpină indiană a virusului SARS-CoV-2, însă alta decât cea care a generat actuala situație epidemiologică gravă din India.

Institutul Național de Sănătate Publică a informat Ministerul Sănătății că, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Brașov, investighează un focar de SARS-CoV-2 în rândul unor lucrători în construcții din Colonia Bod.

Potrivit informațiilor oferite de ministerul de resort, este vorba despre opt persoane sosite din India. Cinci persoane au fost confirmate ca infectate, iar alte trei persoane sunt testate negativ. Unul din cei opt indieni, în vârstă de 26 de ani, prezenta simptome ușoare, astfel că au fost testați toți cei opt muncitori, în data de 26 aprilie.

Șefa DSP Brașov, Andrea Neculau spune că nu este confirmat că ar fi vorba de o tulpină indiană:

“Ridicându-se suspiciunea de import a unei tulpini de virus din India, s-a efectuat secvențiere la unul dintre pacienți. S-a ridicat suspciciunea , încă nu este confirmată, de tulpină indiană. Toate cele 5 cazuri sunt izolate în camere individuale cu grup sanitar și asteptăm mai departe rezultatele concrete cu privire la secvențiere”, a spus dr. Andrea Neculau.

La intrarea în România, muncitorii au fost testați, iar rezultatele au fost negative. Acum ei sunt asimptomatici, iar, pentru a fi siguri de tulpina cu care sunt infectați, secvențierea se va repeta la București

Sorin Țârcă