ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primarul Brașovului s-a imunizat împotriva Covid

Publicat: vineri, 23 Aprilie 2021 , ora 17.40
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a făcut, azi, rapelul pentru vaccinarea anti-Covid, cu serul de la Pfizer și i-a invitat și pe brașoveni să se vaccineze.

“Mă simt ca orice om normal, responsabil, cum de fapt sunt toți cei care până acum au trecut prin acest proces măcar o dată. Cred că este foarte important pentru noi toți să fim responsabili și să dăm curs apelului la vaccinare. Avem nevoie de a crește rata de vaccinare și procentajul populației vaccinate pentru a putea trece împreună prin lupta aceasta cu pandemia și pentru a o învinge”, a spus Allen Coliban.

În altă ordine de idei, până acum, potrivit DSP Brașov, peste 84 de mii de persoane s-au imunizat în munipiu, iar în total, în județ, sunt peste 140.000 de doze administrate. Dintre acestea, aproqape 50.000 sunt doze de rapel. În municipiul Brașov, de o lună, sunt funcționale toate centrele de vaccinare, la capacitate maximă.

“Avem patru centre și 14 fluxuri operaționale la acest moment și avem în plan de a deschide și sisteme mobile. Avem trei fluxuri mobile, trei laboratoare care merg să ofere sprijin în vaccinare celor care nu se pot deplasa și luăm în calcul deschiderea de centre dedicate pentru HoReCa sau pentru operatorii economici care au nevoie de o prioritizare în partea de vaccinare”, a adăugat Allen Coliban.

Pe lângă centrele amenajate de municipalitate, mai sunt șase centre private, cu 10 fluxuri de vaccinare.

În municipiul Brașov, astăzi, DSP-ul a anunțat o rată de infectare de 3,51 la mia de locuitori. În județul Brașov, aceasta este de 2,84 la mie.

Adina Chirvasă