ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 1500 de metri cubi de gunoaie, strânși până acum, în cadrul campaniei de curățenie a orașului

Publicat: luni, 12 Aprilie 2021 , ora 18.16
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

Aproape 1500 de metri cubi de deșeuri au fost strânși, până acum, în cadrul campaniei Luna Curățeniei, pe care municipalitatea a început-o la jumătatea lunii trecute, dar pe care a întrerupt-o, după ce a nins abundent la Brașov.

Campania a fost reluată, odată cu vremea frumoasă și autoritățile vor ca activitatea de salubrizare să fie accelerată, pentru a fi încheiată până la sfârșitul lunii. Tocmai de accea, 240 de angajați mătură zilnic străzile și trotuarele, curăță rigolele și greblează zonele verzi.

“Am terminat până acum de făcut curățenie în zona Centrului Vechi, Brașovul Vechi, Scriitorilor. Astăzi se desfășoară operațiuni de curățenie în zona Astra și în jurul liceului Meșotă, în spatele bulevardului Victoriei. Vom continua și cu zona Gării. Am solicitat firmei care prestează curățenia să facem în așa fel încât să recuperăm zilele pe care le-am pierdut din cauza vremii nefavorabile, astfel încât până la Paște să reușim să terminăm curățenia generală în tot municipiul Brașov“, a precizat viceprimarul Sebastian Rusu.

În paralel, operatorul de salubrizare asigură serviciul de ridicare a deșeurilor rezultate din curățenia de primăvară pe care cetățenii o fac în propriile locuințe, prin intermediul celor 60 de containere de mari dimensiuni, amplasate în toate cartierele Brașovului.

Dacă sunt deșeuri care nu pot fi depozitate aici, puteți anunța la Dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268/405000.

Este interzisă depozitarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a molozului rezultat din demolări, care au un regim special de depozitare.

Programul de salubrizare și raportul pe ziua anterioară sunt făcute publice, pe site-ul Primăriei.

Adina Chirvasă