ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nemuritorul basm al „Cenușăresei”, propunerea pentru seara de sâmbătă, la Opera Brașov

Publicat: luni, 5 Aprilie 2021 , ora 15.21
Sursa foto Opera Brașov
Sursa foto Opera Brașov

Nemuritorul basm al „Cenușăresei” este propunerea pentru seara de sâmbătă, de la ora 18.30, la Opera Brașov. O opera bufă creată după celebra poveste a lui Charles Perrault, de compozitorul Gioachino Rossini.


Inspirați de celebra poveste a lui Charles Perrault, compozitorul și libretistul Jacopo Ferretti au creat o poveste muzicală ce îmbină deopotrivă lirismul, comedia și virtuozitatea vocală specific stilului rossinian. Libretul a fost creat în 22 de zile, iar muzica în doar 24 de zile, acest mod rapid de a compune demonstrând, ca și în opera „Bărbierul din Sevilla”, geniul și deosebita inventivitate muzicală a lui Rossini”, a spus purtătorul de cuvânt al Operei Brașov, Cecilia Toma.


Regia artistică este semnată de Carmen Dobrescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube și va putea fi urmărit gratuit! De asemenea, spectacolul beneficiază de subtitrare în limba română.

Adina Chirvasă