ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încă o săptămână de carantină pentru comuna Sânpetru

Publicat: joi, 1 Aprilie 2021 , ora 22.42

Comuna Sânpetru este obligată să respecte măsurile specifice stării de carantină încă o săptămână, chiar dacă astăzi (joi, 1 aprilie) are raportată o rată de infectare de 6,63 la o mie de locuitori, mult mai mică față de cea de la jumătatea lunii martie, când incidența trecea peste 7,5.

Potrivit informațiilor prezentate de Prefectura Brașov, Institutul Național de Sănătate Publică nu a avizat propunerea DSP Brașov formulată printr-o adresă oficială în 31 martie, de ridicare a carantinei zonale în Sânpetru. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat în această după-amiază hotărârea de a solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind prelungirea măsurii de carantină în comună, pe o perioadă de 7 zile, începând cu data de 1 aprilie, orele 22:00.

Amintim că este singura localitate din județ aflată în stare de carantină. În clasamentul negativ al infectărilor pe județ, municipiul Brașov se află pe prima poziție, cu incidența de 7,10, urmată de comuna Hărman, cu 6,79.

Camelia Vlad