ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Promenadă cu iluminat nocturn, în zona Cetății Brașovului. Administrația locală vrea ca Brașovul să devină „capitala verde a României”

Publicat: joi, 1 Aprilie 2021 , ora 15.53
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

O promenadă pentru brașoveni, sub forma unui parc în trepte, cu iluminat nocturn, ar putea fi amenajată în zona Cetății Brașovului, potrivit primarului municipiului, Allen Coliban.


Ideea face parte din planul administrației locale care își propune să aloce fonduri importante, anul acesta, pentru amenajarea de noi parcuri de agrement, astfel ca Brașovul să devină „capitala verde a României”.



„Avem în vedere înființarea de parcuri noi, iar primul pas este un studiu de oportunitate la nivelul întregului oraș cu privire la accesibilitatea parcurilor, la suprafața de spații verzi pe diverse cartiere. Avem și documenațiile tehnice pentru zona din jurul Cetățuii Brașovului, care ar putea fi reamenajată sub forma unui parc în trepte, inclusiv cu iluminat nocturn, astfel încât brașovenii, seara, să beneficieze de o promenadă minunată, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.


Astfel, 18 milioane de lei din bugetul total ar putea fi folosiți anul acesta pentru întreținerea spațiilor verzi existente și înființarea de noi astfel de zone, alte 4 milioane fiind alocate pentru amenajări de spații publice.


Cât privește Cetățuia de pe Dealul Straja, unul dintre cele mai importante obiective turistice ale Brașovului, edilul a precizat că preluarea acesteia de către administrația locală este de durată, având în vedere că litigiul cu societatea privată, care o are în administrare de peste 30 de ani, nu s-a încheiat.


„Suntem într-un litigiu care a ajuns la Înalta Curte. Este o problemă tehnică, acolo, pentru că sunt cele două secții care și-au declinat competența. Până nu se rezolva parcursul juridic, în care există ca părți și Primăria municipiului Brașov și Ministerul Apărării, nu putem să intervenim. Momentan, discuțiile pe care le-am avut la nivel juridic, nu ne permit nici măcar să facem investiții pentru punerea în siguranță, iar acest lucru este regretabil, mai ales că se degradează în fiecare zi”, a adăugat Allen Coliban.


Proiectul de buget al municipiului Brașovul pentru anul 2021 a fost lansat, zilele trecute, în dezbatere publică.

Camelia Vlad