ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dosare penale pentru șoferii care au blocat circulația, în timpul protestelor

Publicat: miercuri, 31 Martie 2021 , ora 16.24
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

19 șoferi care au împiedicat ori au îngreunat traficul pe durata protestelor din ultimele zile s-au ales cu dosare penale, după ce polițiștii brașoveni au efectuat verificări în vederea identificării persoanelor participante și stabilirii legalității activităților desfășurate.


Din primele verificări, au fost identificați 19 conducători auto, ai căror autovehicule au îngreunat sau împiedicat circulația pe drumurile publice, punând în pericol siguranța circulației celorlalți participanți la trafic. Cu privire la aceste aspecte, polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări relativ la săvârșirea infracțiunii de «împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice», dosare instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care vor fi propuse soluții legale la finalizarea cercetărilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, comisarul Alina Ivan.



În afara dosarelor penale, polițiștii au aplicat și sancțiuni contravenționale celor care au încălcat legea. Astfel, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere. De asemenea, oamenii legii au aplicat, până în acest moment, 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 9.300 lei pentru încălcări ale prevederilor legislației în domeniul rutier, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid -19.


În vederea stabilirii participației și răspunderii contravenționale, au fost invitate la sediul poliției 75 de persoane Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov continuă activitățile de identificare a persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.


Sorin Țârcă