ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiect cu fonduri norvegiene pentru îmbunătățirea serviciilor oferite migranților în Brașov

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 18.27
Sursa foto Centrul de Integrare pentru Migranti Brasov
Sursa foto Centrul de Integrare pentru Migranti Brasov

Centrul de Integrare pentru Migranți Brașov, în parteneriat cu Consiliul Național Român pentru Refugiați, a demarat proiectul "Revitalizarea procesului de integrare al străinilor din judetul Brașov", realizat cu sprijinul Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021 prin programul Active Citizens Fund România, Apel #7 - Acțiuni de advocacy pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile in parteneriat.



"Proiectul își propune să îmbunătățească serviciile oferite pentru cetățenii străini care locuiesc în Brașov. Am început cursurile de limba română pentru străini adulți. Avem în prezent 35 de participanți. Vom mai face activități socio-culturale pentru străini, pentru a cunoaște orașul, obiceiurile, tradițiile românești, pentru a veni în contact cu românii, pentru a le fi mai ușor să se integreze", a spus președintele Centrului, Astrid Hamberger.

De asemenea, prin acest proiect finanțat din fonduri norvegiene va fi modernizat punctul de Informare pentru Străini deschis de asociație în anul 2014 la sediul Serviciului pentru Imigrari din judetul Brasov și vor fi organizate întâlniri cu reprezentanți ai institutiilor publice locale, pentru a-i familiariza pe migranți cu serviciile locale de care ar putea beneficia, dar și cu obligațiile ce le revin.


"O altă activitatate care ne este nouă dragă este Ziua Multiculturalității în Brașov - un festival anual pe care îl organizăm. În 2020 nu am mai reușit să îl facem din cauza pandemiei, acum sperăm să reușim, anul acesta, el fiind în aer liber", a mai adăugat Astrid Hamberger.



Totodată, se va implementa un mecanism de monitorizare a pieței forței de muncă în cazul străinilor cu o formă legală de sedere. Acesta va avea ca scop atât facilitarea accesului străinilor cu ședere legala la un loc de munca, precum și de a preveni eventuale abuzuri din partea angajatorilor. Bugetul proiectului este de peste 146.000 de Euro pentru 24 de luni.

Camelia Vlad