ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A început procedura de certificare a Aeroportului Brașov Ghimbav

Publicat: miercuri, 24 Martie 2021 , ora 18.29
foto: CJ Brașov
foto: CJ Brașov

Au fost demarate procedurile pentru certificarea Aeroportului Internaținal Brașov Ghimbav, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Astăzi a avut loc o întâlnire oficială la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, la care au participat reprezentanții administrației județene și directorul executiv al Direcției Implementare Aeroport, Alexandru Anghel, pentru a se stabili de comun acord cu factorii de decizie ai instituției, calendarul de implementare și etapele ce vor trebui parcurse pentru certificarea Aeroportului.

La discuții au fost prezenți membrii echipei din Executivul Consiliului Județean Brașov care se ocupă de procesul de certificare, respectiv consilierii Ioana Pozinărea și Bogdan Bardan. Din partea Autorității au fost prezenți Nicolae Stoica, directorul general al AACR, Cristian Dolofan, șeful Serviciului Aerodromuri, și Daniel Ivan, inspector de specialitate.

Cu acest prilej, a fost instituit cadrul de comunicare instituțională, având în vedere că procesul de certificare este unul laborios și urmează să se desfășoare pe parcursul mai multor luni.

"De astăzi, 24 martie, în mod oficial, am început procedurile pentru certificarea Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav! Am stabilit că vom certifica Aeroportul pe baza reglementării naționale în domeniu, astfel încât să realizăm cât mai rapid întregul parcurs procedural. Ulterior, vom da publicității în Publicația de Informare Aeronautică - AIP România caracteristicile tehnice ale Aeroportului, împreună cu facilitățile și serviciile asigurate, iar apoi vom putea începe operarea, odată cu primele curse naționale", a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

La rândul său, directorul executiv Alexandru Anghel a explicat că scopul final este operaționalizarea Aeroportului Internațional Brașov, iar un pas esențial în această direcție îl reprezintă demersul de a obține certificarea.

"Continuăm implementarea proiectului și ne ocupăm de toate investițiile pe care le mai avem de făcut, însă infrastructura aeroportuară trebuie să primească certificarea din partea Autorității Aeronautice, astfel încât să putem opera curse de pe Aeroportul Brașov. Demersul de certificare înseamnă, în esență, să demonstrăm că tot ceea ce am construit la Ghimbav se conformează cerințelor de ordin tehnic care trebuie îndeplinite de orice aeroport", a menționat Alexandru Anghel.

Camelia Vlad