ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lotul de vaccin AstraZeneca va fi folosit în continuare

Publicat: vineri, 19 Martie 2021 , ora 17.28
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Decizia a fost luată astăzi în urma ședinței la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 și a autorităților sanitare.

Sursa citată a anunțat că a fost anulată măsura de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856. Argumentul care a stat la baza acestei decizii este că vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului, cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

Dar autoritățile încurajează monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către cei care s-au vaccinat cu acest ser, cât și de profesioniștii din Sănătate.

Camelia Vlad